Terug naar overzicht

Jan Meijerink wandelt naar Rome! UPDATE

Jan Meijerink is vanaf 2e Pinksterdag, maandag 20 mei, op weg. In Nederland is hij langs de rivieren in het zuiden beland. Vervolgens heeft hij in de buurt van Maastricht de GR 5 - E 2, wandelroute van Noordzee naar Middellandse zee, opgepakt. Deze gaat door de Ardennen, langs de Moezel en verder door de Vogesen en de Jura. In Pontarlier stapt hij dan over op de route Canteburry naar Rome, een oude pelgrimsroute uit ca. 1.100 na C --> zie www.pelgrimswegen.nl.

 

De planning is de tocht in twee delen van ca. 4 weken te doen. De opzet is om in het eerste deel tot Lausanna aan het meer ven Geneve te komen. Jan is op 13 juni 2013 in Belfort aangekomen. Door de weersomstandigheden heeft hij moeten afwijken van zijn plan om de GR 5 te volgen, met name in de Ardennen zijn, door de vele regen, bospaden en halfverharde padden nagenoeg onbegaanbaar. Met name in de dalen veel water! Ook zijn de hellingen daardoor, mede door het gewicht van de rugzak, moeilijk te belopen. De afstand tot Lausanna is van daaruit nog ca. 220/230 km. Jan denkt daar de tweede helft van volgende week aan te kunnen komen.

 

 

De weersomstandigheden zijn wisselvallig. Met name in de Ardennen veel regen en lage temperaturen. Nu, na een regenachtig weekend, temperaturen van tegen en boven de 30 graden.

 

"Voel me goed en ga dus vol goede moed verder!"

 

Meer nieuws