Terug naar overzicht

Vrijwilligers gezocht!

Binnen het inloophuis is een groep enthousiaste vrijwilligers actief. Gastvrouwen en -heren, die veelal uit eigen ervaring weten wat de impact van kanker is, ontvangen gasten, verrichten kleine huishoudelijke hand- en spandiensten en dragen zorg voor een warm welkom in het inloophuis. Daarnaast zijn er vrijwilligers die bijvoorbeeld de tuin onderhouden, de administratie verzorgen, gasten van en naar huis vervoeren of klusjes in en om het huis doen.

 

Voor de functie van gastvrouw of gastheer zijn regelmatig nieuwe vacatures. Gastvrouwen en -heren krijgen een specifiek op het werken in een inloophuis gerichte basistraining, aangevuld met verdiepende trainingen en teambuildingdagen. Wanneer je interesse hebt kun je ons mailen via info@denijestichting.nl en dan sturen we je een inschrijfformulier. We brengen je dan op de hoogte wanneer een nieuwe training van start gaat. Hier kan enige tijd overheen gaan, omdat de trainingen maar een paar keer per jaar plaatshebben. Voorafgaand aan de training word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

 

wat we op dit moment zoeken;


*Gastvrouw / gastheer

Beschikt u over levenservaring, een luisterend oor, inlevend vermogen en de aanleg om het mensen naar de zin te maken? meld je aan en word gastheer/gastvrouw. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers. Zij zorgen voor een warme ontvangst en bieden een luisterend oor.

*Een uitdaging voor iemand die graag fietst of auto rijdt

We zullen zeker een aantal keren per jaar een koerier nodig hebben voor verspreiding van de nieuwsbrief en folders voor huisartsen, ziekenhuis, bibliotheek, thuiszorg enz. Omdat er mensen zijn die graag naar het inloophuis willen komen, maar dat niet op eigen gelegenheid kunnen doen, hebben wij ook vrijwilligers nodig die hen thuis ophalen en na het bezoek ook weer thuis afzetten. Heb je een eigen auto (met inzittendenverzekering!) en ben je bereid af en toe op oproepbasis iemand te rijden? Dan horen we graag van je.

 

*Huishoudelijk werk

Een gastvrij huis krijg je niet alleen door een open deur, een kopje koffie/thee en een bloemetje op tafel. Het moeten er ook schoon en verzorgd uitzien. Wie wil ons helpen ons huis schoon te houden?

*Klusjesman of vrouw

Af en toe is er bij ons ook wel eens een lamp stuk, lekt een kraan, moet er iets opgehangen worden, piept een deur of heeft iets een verfje nodig. Ook de tuin vergt veel onderhoud. Het zou geweldig zijn, als wij hiervoor een beroep op jou zouden mogen doen

 

* Houd je van acties organiseren , ben je creatief, of beweegt u zich graag tussen de mensen?

Dan nodigen wij je graag uit om samen…

• Campagne te voeren voor het inloophuis

• Deel te nemen aan beurzen en markten

• Donateurs werven

• Mee-organiseren van acties, benefietconcert, voorlichtingen enz.

*workshopleiders

Taart maken, schilderen, bloemschikken, Mandela tekenen, breien, haken, kinderactiviteiten, darten, koken, zingen.....er is veel vraag naar dit soort workshops. Het geeft een beetje afleiding, even niet bezig met ziek zijn...en het samen creatief bezig zijn maakt vaak het verschil...je hebt onderling maar een half woord nodig. We zoeken mensen die willen helpen en zelf hun creativiteit willen delen.

 

*lezingen organiseren,kenniscentrum bijhouden, reguliere en complementaire nieuwsfeiten verzamelen. Herstellende programma's onderzoeken. Verdiepende workshops organiseren. Iets voor jou?

We horen het graag.

Spreekt een of meer van bovenstaande zaken je aan?

Heb je onze organisatie goed bekeken en sta je achter onze missie en visie?l

Dan horen we graag van je via info@denijestichting.nl

Graag "vrijwilliger" in het onderwerp balkje plaatsen.

 

Meer nieuws